Näköjään olin joskus muutama vuosi sitten luonut blogin, joka oli kivasti jäänyt käyttämättä, mutta jospa laittaisin tämän nyt hyötykäyttöön ja kirjaisin tänne treenit ja treenisuunnitelmat ylös.


Assin kanssa korkattiin alokasluokka viime viikon tiistaina 8.6.2011 Kerimäellä Harjumajan kentällä. Sääolosuhteet olivat erittäin lämpimät, jotain +25 tienoilla ja Assi koomaili kehässä minkä kerkesi. 78p ja ALO0 tulos sieltä sitten kisakirjaan. Oli kokeessa kyllä paljon hyvääkin näin jälkikäteen ajateltuna, kun miettii miten vähän ollaan tuollaista kokeenomaista tilannetta harjoiteltu.Videota tästä kunhan saan sen editoitua sopivaan muotoon.


Syksyyn mennessä olis edessä neidillä luustokuvaus ja nyt on mietinnän alla, josko Assi steriloitaisiin seuraavien juoksujen jälkeen. Kun ei sitä kuitenkaan ole tarkoitus häntämutkan ja emänsä kaihin takia pennuttaa, niin olisi mukavampi jos ei tarvitsisi miettiä noita juoksuja kun suunnittelee seuraavia kokeita ja agilityn treenaamista. Seuraava meille tuleva koira on näillä näkymin uros, niin senkin puolesta sterilointi olis ihan huippu juttu.

Mikäli agilityn treenaus etenee toivotulla tavalla olis tarkotus startata ensi syksyllä Assin kanssa ykkösissä, kunhan saadaan hyppykorkeus ja kepit toimimaan kunnolla. Agility on selvästi enemmän Assin laji kuin toko, mutta tokonkin suhteen suunnitelmia on. Systemaattista häiriö ja motivaatiotreeniä paljon ennen seuraavaa koetta, jota kaavailin syyskuulle, juoksuista riippuen. Sieltä tavoitteena tulos :D teknisesti liikkeet toimii ihan ok, mutta keskittyminen ja motivoituminen on Assille välillä haasteellista ja aiheuttaa harmaita hiuksia ohjaajalle.

Niila on elellyt ihan tavallista kotikoiran elämää. Puoli vuotta oli epilepsiakohtauksetonta aikaa marraskuusta huhtikuuhun, mutta nyt keväällä alle kahden kuukauden sisään on tullut jo 2 rajua kohtausta, vaikka on lääkityksellä. Niilan kanssa jatketaan edelleen hömppätemppuja Niilan iloksi, mitään suurempia suunnitelmia ei ole kun jatko tämän koiran suhteen on muutenkin epilepsian vuoksi epävarmaa. Päivä kerrallaan mennään.

Emännälle piiskaa siitä, ettei malta aina treenejä suunnitella kunnolla! Siispä paremmat suunnitelmat kehiin, niin jospa sitä edistystäkin alkaisi tapahtua :)